Thursday, November 24, 2016

საუზმე ფრანგული ტოსტების სტილში

მინდა შემოგთავაზოთ იდეალური საუზმე. ყველაზე მნიშვნელოვან საქმეს გააკეთებს ღუმელი, ჩვენ კი მხოლოდ დავჭრით პურს, მოვამზადებთ შიგთავსს, დავამატებთ ბანანს, გემოსთვის გამოვიყენოთ თაფლი, ნეკერჩხლის სიროფი ან სულაც ბებოს გაკეთებული ჯემი. შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა კონიაკი და თქვენთვის საყვარელი თხილეული. ყველაზე მეტ დროს დაკარგავთ ცხობის მოლოდინში,მაგრამ ამ ყველაფრის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ მხოლოდ 5 წუთი, სამაგიეროდ როცა გამოცხვება ისიამოვნებთ ნაზი და ამასთანავე ხრაშუნა პურის ნაჭრებით.მაშ ასე...

მასალა:

  • პური (ტოსტებისთვის)
  •  კვერცხი -3 ცალი
  • ნაღები (20%) - 200 გრ
  • ხაჭოსებრი ყველი -150 გრ
  • სიროფი - 70 გრ
  • ბანანი - 2 ცალი
  • თხილი( გემოვნებით)
მომზადება: 
1. ჯამში ავურიოთ შიგთავსის ყველა მასალა: კვერცხი (3 ცალი ), ხაჭოსებრი ყველი (150გრ), ნაღები(200გრ),ბოლოს სიროფი(თაფლი ან ნეკერჩხალი 70გრ).
ყველაფერი კარგად აურიეთ მიქსერით ან ბლენდერში.
2. პურის ნაჭრები დავჭრათ სამკუთხედებად.წინასწარ ნამცხვრის ფორმას მოარგეთ თუ რამდენი ნაჭერი დაგჭირდებათ(ნამცხვრის ფორმა შეგიძლიათ გამოიყენოთ მართკუთხა ან მრგვალი,სულერთია).ბანანი დავჭრათ (5 მმ) ნაჭრებად.
3. ფორმაში ჩავაწყოთ პური და ბანანი მონაცვლეობით.შემდეგ პურებს ფრთხილად გადავასხათ თხევადი მასა, გააჩერეთ 5 წუთი რომ პურმა კარგად შეიწოვოს სითხე. მოაყარეთ თხილი,
4. შევდგათ და ვაცხოთ 180 ℃  20-40 წუთამდე. თქვენი გადასაწყვეტია დაბრაწული თუ ოქროსფერი ტოსტების მიღება გსურთ. გააგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
BON APETIT!

             

No comments:

Post a Comment