ცომი
- მშრალი საფუარი - 12 გრ
- რძე - 250 მლ
- კარაქი - 80 გრ
- შაქარი - 1/4 ჭიქა
- დარიჩინი - 1 ჩ.კ.
- ფქვილი - 3,5 ჭიქა
შიგთავსი
- კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) - 80 გრ
- შაქარი - 1/2 ჭიქა
- დარიჩინი - 3 ჩ.კ.
- კვერცხი - 1 ცალი
მომზადება:
- ჯამში აურიოთ საფუარი რამოდენიმე კოვზ თბილ რძესთან ერთად და გავაჩეროთ 5-10 წუთი.
- ამასობაში გავადნოთ კარაქი და ჩავასხათ მასში რძე. გავაგრილოთ.
- საფუარიან მასაში ჩავასხათ რძე - კარაქის მასა. დავუმატოთ შაქარი, დარიჩინი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
- მიქსერით ან ხელით მოვზილოთ ცომი 10-15 წუთის განმავლობაში. მოვამრგვალოთ ცომი, ჩავდოთ ჯამში, დავაფაროთ ნოტიო პირსახოცი და გავაჩეროთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთი. ცომის ზომამ 2 - ჯერ უნდა მოიმატოს.
- გავაბრტყელოთ ცომი 3 მმ სისქეზე. ზემოდან გადავუსვათ ოთახის ტემპერატურის კარაქი. ავურიოთ შაქარი და დარიჩინი, მოვაყაროთ გაბრტყელებულ ცომს ყველგან.
- გადავახვიოთ ცომი როგორც რულეტი და დავჭრათ 2-3 სმ სისქეზე. ჩავაწყოთ ფუნთუშები ფორმაში, გადავაფაროთ პირსახოცი და გავაჩეროთ კიდევ 1 საათი. ცომი გაფუვდება და ფორმაში ყველა ცარიელ ადგილს ამოავსებს.
- ავთქვიფოთ კვერცხი და გადავუსვათ ფუნთუშებს ზემოდან. ზემოდან მოვაყაროთ შაქარი.
- შევდგათ წინასწარ 200 °C გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ 10-15 წუთი.
- შეგიძლიათ მიირთვათ ნაღების ან კარამელის სოუსთან ერთად.
No comments:
Post a Comment