Wednesday, November 11, 2015

დარიჩინის ფუნთუშები

ინგრედიენტები:

ცომი


  • მშრალი საფუარი - 12 გრ
  • რძე - 250 მლ
  • კარაქი - 80 გრ
  • შაქარი - 1/4 ჭიქა
  • დარიჩინი - 1 ჩ.კ.
  • ფქვილი - 3,5 ჭიქა


შიგთავსი


  • კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) - 80 გრ
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • დარიჩინი - 3 ჩ.კ.
  • კვერცხი - 1 ცალი
მომზადება:
  1. ჯამში აურიოთ საფუარი რამოდენიმე კოვზ თბილ რძესთან ერთად და გავაჩეროთ 5-10 წუთი.
  2. ამასობაში გავადნოთ კარაქი და ჩავასხათ მასში რძე. გავაგრილოთ.
  3. საფუარიან მასაში ჩავასხათ რძე - კარაქის მასა. დავუმატოთ შაქარი, დარიჩინი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
  4. მიქსერით ან ხელით მოვზილოთ ცომი 10-15 წუთის განმავლობაში. მოვამრგვალოთ ცომი, ჩავდოთ ჯამში, დავაფაროთ ნოტიო პირსახოცი  და გავაჩეროთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთი. ცომის ზომამ 2 - ჯერ უნდა მოიმატოს.
  5. გავაბრტყელოთ ცომი 3 მმ სისქეზე. ზემოდან გადავუსვათ ოთახის ტემპერატურის კარაქი. ავურიოთ შაქარი და დარიჩინი, მოვაყაროთ გაბრტყელებულ ცომს ყველგან.
  6. გადავახვიოთ ცომი როგორც რულეტი და დავჭრათ 2-3 სმ სისქეზე. ჩავაწყოთ ფუნთუშები ფორმაში, გადავაფაროთ პირსახოცი და გავაჩეროთ კიდევ 1 საათი. ცომი გაფუვდება და ფორმაში ყველა ცარიელ ადგილს ამოავსებს.
  7. ავთქვიფოთ კვერცხი და გადავუსვათ ფუნთუშებს ზემოდან. ზემოდან მოვაყაროთ შაქარი.
  8. შევდგათ წინასწარ 200 °C გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ 10-15 წუთი.
  9. შეგიძლიათ  მიირთვათ ნაღების ან კარამელის სოუსთან ერთად.







No comments:

Post a Comment