ინგრედიენტები:
ფხვიერი შოკოლადის ორცხობილა 120 გრ
კრემ-ყველი230
გ (შეგიძლიათ ნაკლებ ცხიმიანი ხაჭოთი ჩაანაცვლოთ)
შაქარი1 ჭიქა (200 გრ)
გამდნარი კარაქი 100 გრ
ფქვილი3 ს.კ.
ვანილი
შოკოლადი 200 გრ (2 ფილა)
არაჟანი1 ჭიქა
კვერცხი 3 ცალი
გავახუროთ ღუმელი 180 გრადუსზე. 22 სმ დიამეტრის მრგვალ ან მართკუთხა ფორმას წავუსვათ კარაქი. დაფხვნილი ნამცხვარი, გამდნარი კარაქი და 3 ს.კ შაქარი აურიეთ, შემდეგ კი ჩატკეპნეთ ფორმის ძირში.
მიქსერით ათქვიფეთ კრემ-ყველი, დარჩენილი შაქარი და ვანილი სანამ ფაფუკ კრემს არ მიიღებთ. დაამატეთ ფქვილი, აურიეთ, შემდეგ კი გამდნარი შოკოლადი დაამატეთ არაჟანთან ერთად. ბოლოს, სათითაოდ ჩაამატეთ კვერცხები, თან განაგრძეთ თქვეფა საშუალო სიჩქარეზე. დაასხით ეს მასა ფორმაში და გამოაცხეთ 40 წუთი, სანამ ჩიზქეიქი ცენტრში არ შესქელდება.
მიქსერით ათქვიფეთ კრემ-ყველი, დარჩენილი შაქარი და ვანილი სანამ ფაფუკ კრემს არ მიიღებთ. დაამატეთ ფქვილი, აურიეთ, შემდეგ კი გამდნარი შოკოლადი დაამატეთ არაჟანთან ერთად. ბოლოს, სათითაოდ ჩაამატეთ კვერცხები, თან განაგრძეთ თქვეფა საშუალო სიჩქარეზე. დაასხით ეს მასა ფორმაში და გამოაცხეთ 40 წუთი, სანამ ჩიზქეიქი ცენტრში არ შესქელდება.
დანა შემოუტარეთ გვერდებზე, მაგრამ ნუ ამოიღებთ სანამ არ გაცივდება. მირთმევამდე შედგით მაცივარში მინიმუმ 3-4 საათი ან მთელი ღამით.
No comments:
Post a Comment